Pocket Music - World in Chaos

by Bojan Krhlanko

supported by
/
  • Streaming + Download

    Includes high-quality download in MP3, FLAC and more. Paying supporters also get unlimited streaming via the free Bandcamp app.

      name your price

     

1.
2.
01:42
3.
4.
04:28
5.
6.
7.
8.
9.
03:50
10.

about

Album was created with low budget Android apps with additional tools such as Kaoss Pad and Kaossilator by Korg.
Recorded on Zoom H4n portable recording device and mixed in Logic. Mastered by Jure Repar.

Vocal on a track Psy-Hop was recorded by Tadej Kampl in Ptuj, (Studio Štrudl 2)
Other guest appearances were recorded in D.I.Y. home studios.

Cover design by Jana Kumberger

Concept by Bojan Krhlanko

SLO:
Pocket Music – World in Chaos
Bojan Krhlanko nas popelje v novo glasbeno utopijo z novo ploščo Pocket Music – World in Chaos. Nadaljuje, kjer je začel in postavil temelje alternativni in odprtokodni ustvarjalnosti z ploščo Pocket Music - Rise of the Androids. Sinteza akustične in elektronske glasbe predstavlja nadgradnjo njegovega ustvarjanja, ki suvereno združi različne žanre – od free jazz-a do elektronike. V kompozicijskih pristopih so razvidni kontrasti, ki se odražajo tudi v razpoloženju. Poleg ustvarjanja z mobilnikom je tokrat uporabil tudi kaoss pad in kaossilator, ki še dodatno razširita polje njegovega glasbenega izraza. World in Chaos predstavlja glasbeno utopijo, ki je odraz našega časa. Razbija predpisane forme in postavlja svoje ideale v medprostor, ki je danes digitalen. Tako je svobodno in neobremenjeno postavil alternativo predpisani ustvarjalnosti in s tem opisal svoje opažanje trenutne situacije v svetu. Z World in Chaos je postavil temelje za vizijo, ki je odprta za nadaljno ustvarjanje in entuziastično raziskovanje v mobilni glasbi. Na plošči sodelujejo znani glasbeniki in komponisti svetovnega formata, kot so Igor Matković, Samo Šalamon, Vid Drašler, Grgur Savić in Matjaž Skaza. Prav vsi sodelujoči so glasbeniki, ki na svojih instrumentih predstavljajo najboljše, z inovativnimi pristopi v jazz-u in drugih glasbenih žanrih. Z zasedbo BiK3 Krhlanko v živo interpretira glasbene ideje, ki so se razvijale v obeh edicijah Pocket Music-a. S tem jo prestavi in manifestira v polje samosvoje vizije glasbene izraznosti.

ENG:
Pocket Music – World in Chaos
Bojan Krhlanko takes us to a new musical utopia with his new album Pocket Music – World in Chaos. He picks up right where he left off when he laid the foundations for alternative, open-source creativity with his debut album, Pocket Music – Rise of the Androids.
In this perfect synthesis of acoustic and electronic music, Krhlanko takes his creativity to a whole new level by masterfully blending a variety of genres, from free jazz to electronic music. The composition is a perfect balance of contrasts, which set a unique mood. In addition to his smartphone, he also used a Kaoss Pad and a Kaossilator this time around to add an entirely new dimension to his musical expression.
World in Chaos is a musical utopia which embodies a reflection of our time. With it, Krhlanko breaks the mould and puts his ideals into practice in the digital world of today. Free and unencumbered, he offers an alternative to the creative conventions while portraying his perception of the world around him. His World in Chaos lays the foundation for a vision open to further creation and enthusiastic exploration in mobile music.
The album features world-renowned musicians and composers such as Igor Matković, Samo Šalamon, Vid Drašler, Grgur Savić and Matjaž Skaza, each of them a master of his instrument blazing the trail in jazz and other genres. With the help of his band BiK3, Krhlanko interprets the musical ideas developed in both editions of Pocket Music, reinventing and reshaping them in a unique form of musical expression.

Rok Deželak

credits

released January 19, 2016

Thnx to:
Jure Repar, Jana Kumberger, Rok Deželak, Gregor Kozar, Nenad Nešo Tokalič, Domen Gnezda, Tadej Kampl, Igor Matković and many other friends for your support.

tags

license

all rights reserved

about

Bojan Krhlanko Slovenia

contact / help

Contact Bojan Krhlanko

Streaming and
Download help